MANIEREN OM JE WONING SNELLER VERKOPEN

De woningmarkt is aan het aantrekken en de hypotheekrente is laag, het perfecte moment om je droomhuis te kopen! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis snel en tegen een goede prijs wordt verkocht? Een aantal tips naast het neutraliseren van je woning en het bepalen van de actuele- en vraagprijs.

  1. Check de presentatie van jouw makelaar

Het is belangrijk dat je een goede makelaar kiest, want een makelaar moet jouw woning verkopen. Kijk erna of een makelaar een goed persoonlijk verhaal heeft, mooie foto’s maakt en aantrekkelijke verkoopteksten schrijft. Het is de vraag of een makelaar dit allemaal beheerst. Je mag hier kritisch tegenover staan. Niet tevreden over de tekst of bevallen de foto’s je niet? Overleg dit dan met jouw makelaar. Jij betaalt hem of haar hier voor en er zijn voldoende partijen die hierin gespecialiseerd zijn.

  1. Bel geïnteresseerden na

Als iemand een keertje komt kijken maar vervolgens niks meer van zich laat horen, dan had deze persoon interesse maar dan zit er ergens iets niet goed. Vraag een je makelaar of hij of zij deze potentiele klant wilt nabellen. Misschien is het gene waar deze persoon mee zit wel gemakkelijk op te lossen! De meeste makelaars doen niet aan het nabellen van bezoekers. Wees actief hierin en zorg dat dit gebeurt.

  1. Zorg voor een complete en goede advertentie

Zorg ervoor dat je een kwalitatief goede advertentie op Funda zet. Eerder kon je voor ongeveer 125 euro per maand je huis op Funda neerzetten als tophuis. Je verscheen dan bovenaan in de zoekresultaten. Deze functie wordt niet meer aangeboden. De zoekresultaten op Funda worden gesorteerd op basis van relevantie. Advertenties worden altijd beoordeeld op volledigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoe meer informatie hoe beter! Met de kwaliteit kijken ze bijvoorbeeld naar de video’s.

  1. Zorg ervoor dat je advertentie up-to-date blijft

Heb je afgelopen winter je huis te koop gezet en toentertijd mooie foto’s laten maken? Misschien is het nodig om binnenkort eens nieuwe te laten maken. Een tuin vol met bloemetjes en groen straalt veel meer uit dan een grauwe tuin. Heb je in de tussentijd andere dingen aangepast binnen of buiten? Het is zeker de moeite waard nieuwe foto’s te maken.