DUURZAAMHEID DOOR ZONNEPANELEN

Duurzaamheid wordt telkens belangrijker en dat geldt ook binnen de huizenmarkt. Zo worden woningen met zonnepanelen wel tot 70% sneller verkocht. Door te investeringen in duurzame maatregelen, verhoog je de waarde van de woning.

Investeren in zonnepanelen

Wil je graag verhuizen, maar krijg je de woning moeilijk verkocht? Of bent u van plan om in de toekomst te gaan verhuizen? Overweeg dan om uw huis duurzaam in te richten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van zonnepanelen. Dit heeft verschillende voordelen. Als je er zelf nog woont, heeft een lagere energierekening. Je wekt je eigen groene stroom op, waardoor je minder stroom bij de energieleverancier hoeft af te nemen. Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan een hogere woningwaarde. Deze worden sneller verkocht, omdat de maandlasten lager zijn voor de nieuwe bewoners.

De investering terugverdienen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen, verdien je eigenlijk het dubbele terug. De eigen zonnestroom is goedkoper en kopers in de toekomst willen meer betalen voor de woning. Een gemiddeld zonnestroomsysteem van 10 zonnepanelen van 315 Watt, kost ruim 5.000 euro. U krijgt u btw terug, dit is zo’n 600 euro. Het terugverdienen van dit geldt kost u ongeveer 7 jaar. Maar de zonnepanelen gaan zo’n 30 jaar mee! Erg aantrekkelijk voor de nieuwe bewoners van jouw woning.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Veel mensen zien toch af van het installeren van zonnepanelen op hun daken. Mensen denken vaak dat het installeren van deze zonnepanelen veel tijd kost. Dit valt erg mee, een zonnestroomsysteem ligt meestal binnen één dag op het dak. Daarnaast hoeft voor de installatie vrijwel nooit iets aangepast te worden. Eigenlijk merk je er bijna niets van dat de panelen op het dak liggen. Behalve de lagere energierekening en de hogere woningwaarde!